" When I step into this library, I cannot understand why I ever step out of it."

Marie de Sevigne
 

Metamorfose
Valeriusstraat 238
1075 GL Amsterdam
Telefoon: 020-6752168

De winkel is geopend
dinsdag t.e.m.zaterdag
van 12.00 tot 18.00

U vindt mij ook
maandag en zaterdag
op de Noordermarkt en
vrijdag op de boekenmarkt
het Spui.

 


exposities


Betrekkelijk nieuw zijn de maandelijks wisselende exposities in de etalage. Metamorfose is daarin onafhankelijk en stelt zich tot doel laagdrempelig gelegenheid te bieden aan kunstenaars, met name uit de buurt, hun werk te exposeren.
De reeks werd geopend door Ram Katzir met een installatie Metamorph genaamd en gevolgd door o.a. Alexander de Voogt met Mankala on location (Afrikaanse bordspelen), keramiek van Corien Ridderikhoff en werk van fotograaf Ton Sciaroni.

In april werd vervolgd met poëzie en tekeningen van Leontien Wessels. Het dagelijks leven, reizen en fantasie vormen de inspiratie voor haar werk. "Ik verbind mij met het onderwerp en ga als het ware op reis met potlood, verf en inkt. Intuītief en schetsend zoek ik mijn weg naar het beeld dat mijn ervaring weergeeft. De tekeningen zijn decoratief en verhalend. Tekst en beeld vullen elkaar aan. Humor is de rode draad die erdoorheen kringelt."
De etalage van Metamorfose toonde in de maand mei een serie keramische schalen en borden van de keramiste Klaartje Kamermans. "De continenten" vormen de inspiratiebron van de getoonde keramiek. De serie "Zee Waar" heeft als uitgangspunt: "Als je de zee weergeeft blijven de continenten vanzelf over". Een eierdopje drijft als "Ei-Landje" in het water. Ook zijn er kommen met hoogtelijnen en borden met stadsplattegronden te zien.

U bent van harte welkom.